Marjoleine van Nijnatten

Leerkracht groep 1-2d

Bij mij was het al snel duidelijk, ik wilde jonge kinderen begeleiden in hun ontwikkeling. Dus ging ik naar de KLOS (KleuterLeidsterOpleidingsSchool). Ik heb deze opleiding afgerond in de jaren 80.

Daar de banen destijds niet voor het oprapen lagen heb ik een zijsprong gemaakt naar Post NL en heb daar ongeveer 20 jaar gewerkt als baliemedewerkster op een postkantoor. Toen de kans kwam om alsnog de overstap te kunnen maken naar het onderwijs heb ik deze dan ook met beide handen aangegrepen.

Ik ben toen begonnen in Halsteren en later kwam daar ook Lepelstraat bij. Daar heb ik voornamelijk in de onderbouw gewerkt. Na een aantal jaren ben ik overgestapt naar de Anton van Duinkerken als leerkracht van groep 3. Daarna ben ik enkele jaren werkzaam geweest als tutor voor de groepen 1-2, en tijdens mijn tutor tijd heb ik vele malen ingevallen in diverse groepen. Toen werd het voor mij heel duidelijk dat mijn hart ligt bij de kleuters. Ik zie hierin nog steeds de uitdaging om de kinderen te prikkelen, te verrassen en vooral samen te genieten van de sfeer in de groep. Ook het begeleiden, stimuleren en observeren van het spelende, lerende kind geeft mij elke dag weer energie en het maakt mij elke dag vrolijk.

Met mijn ervaring en kennis haal ik steeds meer voldoening uit het samenspel van ouders- kind en leerkracht.