Hanneke Karpenko

Leerkracht groep 1-2c

Mijn naam is Hanneke Karpenko en ik ben inmiddels al weer 18 jaar ‘juf’ op BS Anton van Duinkerken. In die jaren heb ik in verschillende jaargroepen gewerkt. De laatste jaren vooral in de bovenbouw.

Sinds dit schooljaar ben ik fulltime juf van groep 1/2 c en geniet ik volop van het spontane, nieuwsgierige enthousiasme van de kleuters. Ik vind het mooi om te zien hoe verbaasd, enthousiast of trots kinderen kunnen zijn als ze iets geleerd hebben of als ze iets herkennen en toe kunnen passen en hoe open de kinderen staan voor allerlei nieuwe ervaringen. Ik vind het belangrijk dat kinderen in een veilige en sociale leeromgeving die persoonlijke succeservaringen op kunnen doen. Dit maakt ze tot wat ze zijn en daar draag ik graag een steentje aan bij.

Naast mijn groepsactiviteiten vind ik het ook belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen op onderwijsgebied (door diverse cursussen te volgen en relevante artikelen te lezen). Zo heb ik een aantal jaar terug de opleiding tot rekencoördinator gevolgd en ben ik sindsdien de rekencoördinator hier op school.

Natuurlijk kan ik nog veel meer vertellen, maar kom een keer langs om op school te kijken!